ISBN: 978-91-8907-710-2


Ladda ner pressbild


Arbetets mening – vad vi gör på jobbet och vad jobbet gör med oss

Vad vi gör i våra liv avgörs till stor del av vad vi gör på jobbet. Men om arbetet inte är utvecklande, vad gör det då med oss? Om det inte upplevs som meningsfullt, om det man gör inte bidrar till att göra världen bättre?

Arbetets mening möter vi sju personer – arbetare och tjänstemän, kvinnor och män, anställda i olika yrken i privat och offentlig sektor – som berättar om sitt arbete. Deras vittnesmål varvas med fördjupande perspektiv på dagens arbetsliv. En dryg tredjedel av de som arbetar i Sverige tycker inte att arbetet, bortsett från lönen, bidrar till att göra deras liv bättre. I den här boken argumenterar David Eklind Kloo för att vi behöver ta konkreta steg i riktning mot ett mer demokratiskt arbetsliv.

Boka David för en föreläsning om boken.

david.eklind.kloo@gmail.com

073-6732982
Arvode enligt Författarförbundets rekommendationer.
Utgivningsår: 2020

Författare
David Eklind Kloo

DAVID EKLIND KLOO har en gedigen facklig bakgrund, först som förtroendevald inom Kommunal och sedan som anställd i Handelsanställdas förbund. Under det senaste året har han lett ett projekt om arbetets mening på tankesmedjan Arena Idé. David har tidigare medverkat i Lösa förbindelser (Leopard Förlag), The Politics of Ecosocialism (Routledge) och Vårt sätt att leva tillsammans kommer att ändras (Leopard Förlag).