Om oss

Premiss är Arenagruppens förlag för uppdragsutgivning. Vi arbetar med er produktion från ett första spånmöte till färdig bok. Vi tillför mångårig kunskap om vad som gör en bok läsbar, snygg och språkligt genomarbetad. Under åren har vi samarbetat med och gett ut böcker tillsammans med myndigheter, företag, högskolor, fackförbund, studieförbund, föreningsliv och andra.

Under produktionsprocessen ingår följande moment:

Projektledning av en förlagsredaktör

Redaktionell bearbetning

Professionell formgivning

Korrektur och språkgranskning

Publicering

Efterarbete som framtagande av studiehandledning eller anordnande av arrangemang som seminarier eller releasefest kan ingå vid överenskommelse. Så även recensionsutskick och viss marknadsföring.

Premiss producerar böcker, tidningar och skrifter.  Många av Sveriges största och viktigaste organisationer har upptäckt fördelarna med att producera sina titlar tillsammans med Premiss erfarna medarbetare. Exempel på några böcker av det nästan 100-tal böcker som hittills getts ut sedan förlaget startade verksamheten 2004:

Global respekt. Grundkurs i globalisering och mänskliga rättigheter (engelsk och svensk upplaga). Red. Anna-Lena Lodenius. Utgiven i samarbete med Palmecentret. Boken kom i en ny omarbetad upplaga hösten 2006.

På promenad med Mäster Palm En  handbok från ABF om att arrangera föreläsningar i arbetarrörelsens fotspår. Boken är skriven av Erik Wiklund.

Anna Lindh och det nya Europa. Journalisten och författaren Mats Engström vill med sin nya bok fördjupa bilden av Anna Lindh som Europapolitiker.

En annan väg. Fyra forskare skriver om Pappersindustriarbetareförbundets utveckling och fackliga väg under åren 1968–2005.

Social rättvisa. Av Thomas Hammarberg. I samarbete med Palmecentret.

Vill du veta mer om Premiss förlag?

Kontakta Jesper Bengtsson för mer information

jesper.bengtsson@arenagruppen.se