ISBN: 9789189077423


Ladda ner pressbild


Idé och affär

Biografi

HSB är Sveriges största bostadskooperation, och firar 100-årsjubileum 2023. Lagom till detta märkesår slutar Anders Svensson som vd för HSB Stockholm efter 43 år som anställd. Han har varit verksam på alla nivåer: från sommarjobb under skolåren till rollen som vd, en position han haft under 11 år.

I boken Idé och affär. I HSB:s och kooperationens tjänst intervjuas Anders Svensson av Arenagruppens Håkan A Bengtsson. Resultatet är en personlig historia men också en berättelse om HSB:s utveckling och förnyelse, och en pusselbit som speglar viktiga aspekter av Sveriges historia det senaste halvseklet.

Samtalen kretsar runt kooperationens värdegrund, men också om att idé och affär måste samexistera. Boken behandlar kriser och utveckling, nya ekonomiska villkor, behovet av förnyelse och att kooperationen måste leva i sin tid.

Omslag: Conny Lindström


Författare
Håkan A Bengtsson

Håkan A Bengtsson är vd för Arenagruppen. Han var med och startade tidskriften Arena 1993 och var inledningsvis en av chefredaktörerna. Håkan har sedan dess varit delaktig i utvecklingen av Arenagruppens olika verksamheter. Han har länge verkat som skribent och författare.