Inbjudan till webbinarium

Samhällsbygget Gårdsten  – Från utanförskap till framgång.

Bilden av miljonprogramsområden tecknas ofta i ensidigt dystra färger. Bostadsområdet Gårdsten i Göteborg trotsade fördomar om vad som var möjligt, och genom Tapio Salonens bok kan vi få en förståelse av vad som ledde fram till den utvecklingen. Vad kan vi dra för politiska slutsatser av samhällsbygget Gårdsten?

Gårdsten visar att det går att vända en svår situation i ett eftersatt bostadsområde, från utanförskap till framgång. Samhällsbygget Gårdsten, en ny bok av Tapio Salonen, visar att det krävs en uthållighet som varar i årtionden för att åstadkomma en sån förändring.  

I ett samtal med Lisa Pelling och Jonas Nygren talar Salonen om vad vi alla kan lära oss av samhällsbygget Gårdsten.

Tapio Salonen är professor i socialt arbete. Hans forskning rör välfärdsfrågor i vid mening, däribland utsattas försörjningsvillkor, marginalisering, sociala interventioner och demokratifrågor.

Jonas Nygren är tidigare förbundschef på Hyresrättsföreningen och ledde arbetet med uppstarten av myndigheten ”Delegation mot segregation” 2018. Han arbetar med Bostad 2030.

Lisa Pelling är statsvetare och chef för Arena Idé, tankesmedjan inom Arenagruppen. Hon har doktorerat i statsvetenskap vid Wiens universitet.

Datum: 7 maj 2021

Tid: 11.00-12.00

Arrangörer: Premiss och Arena Idé

Anmäl dig här för en påminnelse i mejlkorgen samma dag.

Kategorier:
Aktuellt