ISBN: 978 91 8534314 0


Ladda ner pressbild


Bort från ruta ett

Debatt, Politik & Samhälle

Ett samtal om alliansregeringens arbetslinje och om en alternativ arbetslinje för framtiden.

Hur ska a-kassan och arbetsmarknadspolitiken se ut för att stödja arbetslinjen? Hur kan kompetensutvecklingen främjas för att förbättra matchningen? Hur ska kvinnors sysselsättningsgrad kunna höjas? Hur ska arbetsrätt och skattesystem se ut för att fler ska våga anställa?

Det var några av de frågor som diskuterades när journalisten Bengt Rolfer samlade fyra personer med olika perspektiv och olika utgångspunkter för ett samtal om erfarenheterna hittills av alliansregeringens politik. Samtalet handlade också om framtiden och om hur en alternativ arbetslinje som resulterar i fler människor i arbete skulle kunna se ut.

I samtalet deltog Emma Lennartsson, chefsekonom och utredningschef på Kommunalarbetareförbundet, Jonas Milton, förbundsdirektör på tjänsteföretagens organisation Almega, Roger Mörtvik, samhällspolitisk chef på TCO och Håkan Svärdman, välfärdsanalytiker på Folksam.

 

 


Författare
Rolfer Bengt

Bengt Rolfer är journalist med inriktning på arbetsmarknad och arbetslivsfrågor. Han har varit arbetsmarknadsreporter på Dagens Nyheter och Aftonbladet, chefredaktör för Sif-tidningen och redaktionssekreterare på TCO-tidningen. Sedan 1996 är han frilansjournalist i det egna företaget Rolfer Media &Kommunikation.