ISBN: 978 91 85343 35 5Tänk grönt – 21 texter om framtiden

Antologi, Debatt, Politik & Samhälle

Men vad är egentligen det gröna? Finns det någon ideologisk kärna? Handlar det om något mer än att rädda miljön och vara snäll mot djuren? Säger den gröna ideologin något om jobben, skolan och sjukvården? Säger den något om skattetrycket?

I den här boken presenteras 21 bilder av det gröna. Det är ingen enhetlig bild som tecknas, snarare ett lapptäcke av idéer som binds samman av tron på en bättre morgondag. Se det som en inbjudan till tankeverksamhet kring hållbara framtidsvisioner, riktad till alla som av någon anledning är nyfiken på det gröna.

De 21 skribenterna är Angela Aylward, Jakop Dalunde, Åsa Domeij, Peter Eriksson, Maria Ferm, Per Gahrton, Göran Hådén, David Jonstad, Helena Leander, Michael Moon, Annika Nordgren Christensen, Karl Palmås, Åsa Romson, Yvonne Ruwaida, Christer Sanne, Jerker Thorsell, Anders Wallner, Christian Valtersson, Mikaela Valtersson, Maria Wetterstrand och Helene Öberg.

Redaktör är Sven Elander.


Författare
Elander Sven

Sven Elander är anställd av Miljöpartiet. Han har bakgrund inom biståndsrörelsen, har arbetat som pressekreterare för Grön Ungdom och kommer ursprungligen från Örebro.