Det här får de inte på banken

av

Det här får de inte på banken innehåller de 24 bästa novellerna från när Kommunalarbetaren utlyste en tävling bland sina läsare. Berättelserna ger unika bilder från yrken som vanligtvis inte får så stort utrymme i litteraturen. Men framför allt är det texter som väcker känslor – som är roliga, sorgliga, dråpliga.


LÄS MER

Hälsing och förnyare

av Håkan A Bengtsson

Kenth Högström var en person med en stark personlighet. Han äntrade talarstolen med såväl stil som talang. Man lyssnade till Kenth. Allt det där lever kvar i mångas minne. Men även dessa minnen falnar och flagnar.


LÄS MER

Det yttersta ansvaret

av Werne Kent

I tio nyskrivna reportage och essäer skildrar en rad författare, journalister och forskare socialtjänstlagen, det sociala arbetet och samhällsproblemen.


LÄS MER

Bortom horisonten

av Lindberg Ingemar, Neergaard Anders

Globalisering, högervindar och en förändrad kapitalism ställer fackföreningsrörelsen inför nya utmaningar, nationellt såväl som internationellt. Hur ser dessa ut och vad bör göras? Denna forskarantologi bidrar med både en internationell utblick och teoretisk analys. Teoretiker som Karl Marx och Karl Polanyi samsas med historisk forskning och postkolonialt inspirerade perspektiv.


LÄS MER