En del av Sverige

av Hamrud Annika

I alla tider har det funnits de som inte följer normen, i alla samhällen, över hela världen finns det de som inte passar i den vanligaste kostymen eller klänningen för sexuell läggning och könsidentitet. Så även i Örebro.


LÄS MER

Hälsing och förnyare

av Håkan A Bengtsson

Kenth Högström var en person med en stark personlighet. Han äntrade talarstolen med såväl stil som talang. Man lyssnade till Kenth. Allt det där lever kvar i mångas minne. Men även dessa minnen falnar och flagnar.


LÄS MER

När operan kom till byn

av Krutmeijer Malin

I början av 2000-talet började Folkets Hus och Parker digitalisera sina biografer. Det var en pionjärsatsning, tekniken var helt ny. Längst fram i utvecklingen gick en relativt liten aktör, vars syfte var att få landsortsbiograferna att blomstra igen.


LÄS MER

Chefen röd som körsbärsblom – 32 haikudikter om jobbet

av Lindstedt Niklas

När SKTF-tidningen uppmanade sina läsare att spegla jobbets vardag i form av en haiku blev gensvaret stort. Dikterna strömmade in och handlade om allt från vårdköer och fikastunder till löneförhandlingar och pensionärens längtan tillbaka till arbetsgemenskapen. Det vinnande bidraget handlade om glädjen i att kunna förmedla en efterlängtad bostad. I den här lilla boken finns ett urval ur diktskörden.

Läs, begrunda och bli inspirerad! För den som vill skriva själv finns dessutom råd och tips.


LÄS MER